Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Science & Innovation

Door innovatie en onderzoek creëren we effectieve hoogwaardige producten en oplossingen.

Ons DNA

Bij Dentaid hebben we een duidelijk doel: het bevorderen en verbeteren van de mondgezondheid van mensen gedurende hun hele leven.

Met meer dan 40 jaar ervaring zetten we ons in voor innovatie en onderzoek. We werken vanuit ons toonaangevende internationale onderzoekscentrum; Dentaid Research Center.

Door wetenschap en gegevensanalyse creëren we effectieve en hoogwaardige producten en oplossingen, afgestemd op de behoeften van mensen, met een allesomvattende benadering van mondgezondheid die zorg, preventie en behandeling omvat.

We hebben specifieke merken voor elke behoefte: Vitis®, voor dagelijkse mondverzorging, Interprox®, een toonaangevend assortiment van interproximale borstels, Perio-Aid®, een merk dat bijdraagt aan de behandeling van parodontale aandoeningen en PHB® voor mondverzorging in verschillende levensfasen. We bieden ook oplossingen voor andere mondgezondheidsbehoeften met merken zoals onder andere Desensin®, Dentaid Xeros®, Halita .

We zijn actief in meer dan 50 landen met het hoofdkantoor in Barcelona, Spanje, en kantoren in Duitsland, Colombia, Chili, Spanje, Italië, Nederland en Peru.

Ons wereldwijde en divers team stimuleert vooruitgang in de gezondheid door het creëren van een ecosysteem van disruptieve innovatie met de grootst mogelijke ethiek en integriteit.

DNA Dentaid

Dentaid Research Center

Dentaid Research Center is een wereldwijde benchmark voor onderzoek naar mondgezondheid. Het is de ruggengraat van ons bedrijf en de wetenschappelijke basis van alle oplossingen en producten die we bij Dentaid aanbieden.

Hier voeren we onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten met een multidisciplinaire aanpak die biologisch, chemisch en technisch onderzoek omvat. Dit centrum stelt ons in staat om wetenschappelijke kennis te genereren, te delen en toe te passen in de ontwikkeling van effectieve en innovatieve oplossingen, ondersteund door wetenschap en afgestemd op de mondgezondheidsbehoeften van mensen gedurende hun hele leven.

Het Dentaid Research Center is gevestigd in ons hoofdkantoor in het Parc Tecnològic del Vallès in Cerdanyola (Barcelona, Spanje). Het bestaat uit meer dan 60 mensen, waaronder biologen, tandartsen, scheikundigen, apothekers, laboratoriumtechnici, ingenieurs en medische professionals, met als doel de effectiviteit en hoogste kwaliteit van onze oplossingen te garanderen.

Vanuit deze unieke ruimte stimuleren we strikte onderzoeks-inspanningen en anticiperen we op mondgezondheidsproblemen en -behoeften van mensen. Dat doen we zowel intern als door samenwerken met universiteiten, mondzorgprofessionals en medische en tandheelkundige verenigingen.

Dentai

Kennisgenerator

Het genereren en delen van kennis is een hoeksteen van ons bedrijf. Al meer dan 40 jaar koesteren we en werken we samen met tandartsen, mondhygiënisten, apothekers en professionals in de gezondheidszorg. Naast de samenwerking, ondersteunen wij hen ook in hun werk met wetenschappelijk inhoudelijke kennis.

Door deze professionals bij te staan, kunnen we voortdurend leren over de mondgezondheidsbehoeften van mensen en samen vooruitgang boeken om betere oplossingen te bieden. Op deze manier dragen we bij aan een gemeenschappelijk doel: het bevorderen en verbeteren van de mondgezondheid van mensen.

We benutten de kracht van onze kennis, geworteld in innovatie, onderzoek en gegevensanalyse, en stellen deze ten dienste van professionals. We doen dit door middel van boeiende conferenties, verhelderende publicaties in prestigieuze wetenschappelijke tijdschriften en ons baken van leren, Aula Dentaid.

Aula Dentaid is een hybride online en offline trainingsecosysteem, dat steunt op de deelname van zowel interne en externe professionals van het hoogste internationaal kaliber. Elk jaar nemen meer dan 6.000 professionals deel aan Aula Dentaid-trainingssessies.

We publiceren ook studies in prestigieuze, internationale wetenschappelijke tijdschriften, wat bijdraagt aan de vooruitgang van onderzoek in de sector.

Kenniscentrum