Overslaan en naar de inhoud gaan
 
man met gezond gebit

icoon cariesCariës

Cariës is de meest voorkomende indicatie ter wereld. Hoe cariës ontstaat en welke factoren erop van invloed kunnen zijn, weet u, als dentale professional, als geen ander.

Cariës: preventie en betere mondhygiëne blijft noodzakelijk

Het laatste TNO-rapport meldt dat 39 procent van de elfjarigen en 66 procent van de zeventienjarigen gaatjes hebben. Onder volwassenen is er bijna niemand met een volledig gaaf gebit.

Meest voorkomende indicatie

Cariës is de meest voorkomende indicatie ter wereld. Hoe cariës ontstaat en welke factoren erop van invloed kunnen zijn, weet u, als dentale professional, als geen ander. Interessante facts & figures geven de nog altijd grote omvang van dit probleem weer:

  • Een kwart van alle volwassenen poetst geen twee keer per dag
  • 42% van de volwassenen gebruikt alleen een tandenborstel en tandpasta voor hun mondgezondheid
  • 31% gebruikt mondwater en 21% hanteert floss

Succesvol adviseren

Een goede mondhygiëne heeft alles te maken met de manier waarop de patiënt uw adviezen opvolgt. Motivatie en doorzettingsvermogen zijn daarbij van groot belang. Belangrijk is ook te achterhalen wat het verwachtingspatroon van uw patiënt is rondom de mondgezondheid. Dentaid ondersteunt u in uw advisering met een uitgebreid assortiment uitstekende producten voor de preventie en behandeling van cariës, zoals fluoride tandpasta's, gels en mondspoelmiddelen.

Aanvullend gebruik van de Interprox Ragers is aan te bevelen om zo alle zijden van het gebit te reinigen. Uit onderzoek blijkt dat interdentaal borstels (ragers) het meest effectief zijn op het gebied van plaqueverwijdering tussen de tanden en kiezen.