Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Oma's soep

Voor elke bestelling boven de € 150 in onze webshop kunt u, naast een cadeau, ook kiezen voor een donatie van Dentaid aan Oma's Soep. Doet u mee? Bestel dan voortaan via onze webshop!

Vanaf september 2023 kwamen de donaties ten goede aan Stichting Rookpreventie Jeugd. In 9 maanden tijd hebben we, mede dankzij onze klanten, € 4.150,- gedoneerd. Vanaf juni is een nieuw goed doel uitgekozen om de donaties te ontvangen; Oma's Soep.

oma's soep

Oma's Soep gaat op grote schaal eenzaamheid onder ouderen tegen. Oma's Soep BV verkoopt verse producten naar recept van oma, onder andere bij verschillende supermarkten. 50% van de winst wordt gebruikt om structurele activiteiten te organiseren waarbij jong en oud wordt samengebracht, met als doel om eenzaamheid tegen te gaan. Inmiddels is Oma's Soep in 12 verschillende steden actief en worden er duizenden ouderen wekelijks blij gemaakt.

Er worden Kookdagen georganiseerd waar jong en oud samen soep koken en waar gezelligheid en veel lol centraal staat. Daarnaast worden er Soep aan Huis dagen georganiseerd waar de ouderen worden bereikt die het meest geïsoleerd zijn van de samenleving. De bezoekjes en korte contactmomenten maken voor deze ouderen een wereld van verschil. Ook hebben jong en oud structureel contact door deel te nemen aan Pen- en Bel vriend. Tenslotte organiseert de Stichting jaarlijks een groot evenement om alle jongeren en ouderen in het zonnetje te zetten en de boodschap verder te verspreiden. Ouderen vinden meer leuk dan alleen koffie drinken en schaken.

Dentaid support graag deze mooie missie tegen eenzaamheid.

Nieuws