Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Mondzorg tijdens zwangerschap

Geef uw lichaam en gebit extra aandacht tijdens de zwangerschap

 

Bent u zwanger? Van harte gefeliciteerd!

Tijdens de zwangerschap is het extra van belang goed voor uw lichaam te zorgen. Ook een goede mondverzorging is hierbij belangrijk. Door o.a. hormonale veranderingen hebben zwangere vrouwen een verhoogd risico op tandvleesontstekingen. Dit wordt zwangerschapsgingivitis genoemd en komt bij veel vrouwen voor, met name tussen de 2e en 8e maand.

Zwangerschapsgingivitis kenmerkt zich door rood en gezwollen tandvlees dat kan bloeden tijdens het tandenpoetsen en pijnlijk kan zijn. Wanneer zwangerschapsgingivitis verergert kan parodontitis ontstaan waarbij het tandvlees ernstig is ontstoken en kaakbot raakt aangetast.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat zwangere vrouwen met parodontitis een verhoogd risico lopen op een te vroeg geboren kind of een kindje met een laag geboortegewicht. Goede mondverzorging is dus essentieel.

Dentaid heeft een aantal producten die zeer geschikt zijn om dagelijks de mond te verzorgen en bloedend en geïrriteerd tandvlees te voorkomen en tegen te gaan. De producten zijn 100% veilig voor moeder en kind. Lees meer hierover in de Dentaid folder 'Mondverzorging tijdens de zwangerschap'. Deze kunt u aanvragen via info@dentaid.nl