Skip to main content
 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Dentaid BeNeLux steunt Stichting Rookpreventie Jeugd, de Voedselbank en het Prinses Maxima Centrum. 

Stichting Rookpreventie Jeugd

Dentaid steunt Rookpreventie Jeugd

Dentale professionals kunnen bij hun bestelling van 150 euro een keuze maken voor een donatie aan Rookpreventie Jeugd. Doe je mee!

Roken, inclusief het onder jongeren populaire vapen, is zoals bekend slecht voor de gezondheid, ook voor de mond. Het kan leiden tot tandvleesproblemen, maar ook tot ongemakken zoals verkleurde tanden en een slechte adem. Onze missie is: een gezonde mond voor iedereen. De doelen van Rookpreventie Jeugd sluiten hier goed op aan:

Stichting Rookpreventie Jeugd heeft als doel om tabak uit te bannen uit de samenleving en roken geschiedenis maken. En dat begint bij de jeugd! Zij willen dit bereiken door zich onder meer hard te maken voor een forse accijnsverhoging en het zo onbetaalbaar te maken voor kinderen, het aantal verkooppunten te verminderen en te zorgen voor een effectievere handhaving van de leeftijdsgrens bij aankoop van tabak. De stichting heeft ook al veel bereikt, zoals een rookverbod op schoolpleinen en dat bij verkooppunten de rookwaren uit het zicht liggen.

Lees meer

 

Dentaid steunt het Prinses Máxima Centrum

Dentale professionals konden van oktober 2022 t/m augustus 2023 bij hun bestelling van 150 euro een keuze maken voor een donatie aan het Prinses Maxima Centrum. Wij hebben in totaal €5.645 kunnen doneren! 

Princes Máxima Centrum 

In juni 2018 is het Prinses Máxima Centrum in Utrecht geopend door onze Koningin. Sinds dat moment worden alle kinderen met kanker uit heel Nederland in het Máxima behandeld. In Nederland wordt jaarlijks bij ongeveer 600 kinderen de diagnose kanker gesteld en op dit moment overlijdt nog steeds 1 op de 4 kinderen aan deze ziekte. Het Prinses Máxima Centrum heeft één ambitie: ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. Om deze missie te realiseren, is alle kennis en expertise op het gebied van kinderoncologische zorg én research in het Máxima samengebracht. Dát maakt het verschil. Het is een enorme stap voorwaarts, zodat elk kind met kanker de beste behandeling op maat krijgt en nog belangrijker: een grotere kans op overleving heeft.

> Info Prinses Maxima Centrum

Dentaid steunt de voedselbanken 

Dentaid staat voor een goede mondgezondheid: voor iedere mond, voor elke situatie en voor iedere leeftijd. Daarom doneert Dentaid regelmatig mondverzorgingsproducten aan de voedselbanken. 

De voedselbank

Meer dan 1 miljoen mensen in Nederland leven onder de armoedegrens. Wist je dat niemand honger hoeft te hebben als we voedseloverschotten aan hen geven? Dat is goed voor mens en milieu. De vrijwilligers bij de voedselbanken delen elke week eten maar ook levensmiddelen uit aan mensen die dat tijdelijk hard nodig hebben. Bedrijven, instellingen, overheden en particulieren kunnen helpen met geld, voedsel en diensten. Ook Dentaid draagt hieraan graag zijn steentje bij.

> Info over Voedselbanken

Samenwerking Biga Groep

Biga Groep is een sociaal werkbedrijf in Zeist en onderneemt met een maatschappelijk doel als uitvoeringspartner van de Participatiewet voor de gemeenten Zeist, Utrechtse Heuvelrug, De Bilt, Bunnik en Wijk bij Duurstede. Zij begeleiden mensen met afstand tot de arbeidsmarkt naar werk door ze in dienst te nemen of te helpen bij hun zoektocht naar een baan bij werkgevers in de regio.

De afdeling ‘Verpakken’ werkt al 6 jaar voor Dentaid. Verschillende mondhygiëneproducten worden daar beplakt, gelabeld of gesleeved. Bedankt voor jullie harde werk!

Biga Groep

> Info over Biga Groep