Skip to main content
 

Mondproblemen en oplossingen

Voor welk mondprobleem zoek je een oplossing?

Verminderde conditie tandvlees
Wat kunt u er zelf aan doen?

Over tandvleesontstekingen bestaan veel misverstanden. Sommige mensen denken dat plaque geen kwaad kan. Anderen denken dat je bloedend tandvlees maar met rust moet laten en even niet moet poetsen.
Klopt dit? Hoe ontstaan tandvleesontstekingen, wat kunt u er zelf aan doen en hoe kan Dentaid u helpen?

Cariës
Weg met gaatjes in tanden en kiezen!

‘Een gaatje in tanden of kiezen’: zo wordt cariës meestal genoemd. Gaatjes ontstaan door tandplaque en dat kunt u voorkomen. Hoe? Zorgvuldig uw gebit schoonhouden. Mèt een beetje hulp van Dentaid lukt u dat ongetwijfeld.

Droge Mond
Blijf er niet mee lopen

Eén op de vijf mensen heeft last van een droge mond. Een vervelende aandoening, die je leven flink kan beïnvloeden. Wat zijn de oorzaken, welke klachten komen er daarbij zoal kijken? En, belangrijker nog, wat kunt u eraan doen? Eén ding is zeker: met een droge mond hoeft u niet te blijven rondlopen.

Slechte adem
Meestal goed behandelbaar

We eten allemaal wel eens knoflook en dat is de volgende dag goed merkbaar. Sommige mensen echter hebben voortdurend last van een abnormale geur van de uitgeademde lucht. Die aandoening wordt Halitose genoemd. We weten waar dit door veroorzaakt wordt. En ook wat u eraan kunt doen.

Implantaten
Een stevige basis is onmisbaar

Steeds meer mensen kiezen voor tandheelkundige implantaten. Daarbij is het heel belangrijk dat het tandvlees rondom het implantaat goed verzorgd wordt. Met een paar eenvoudige tips houdt u uw tandvlees gezond. Zo blijft het implantaat stevig verankerd en heeft u er langer plezier van.

Gevoelige tanden
Bescherm blootliggende tandhalzen

Heeft u tand- of kiespijn na het eten van iets kouds of inademen van frisse lucht? De kans is groot dat uw tandvlees op die plek is teruggetrokken, waardoor het tandbeen bloot ligt. En dat is geen pretje. Gelukkig zijn er manieren om blootliggende tandhalzen te beschermen. Zodat u weer onbezorgd kunt genieten van zo’n heerlijk ijsje.

Tanderosie
Zo kan uw glazuur verdwijnen…

Zonder dat u er erg in heeft, kan het glazuur van uw tanden afslijten. De boosdoeners? Alle zure bestanddelen in ons eten en drinken. En omdat we steeds vaker per dag iets eten of drinken, krijgen ons gebit te maken met tanderosie. Een sluipend gevaar, dat u met een paar nuttige adviezen zelf kunt voorkomen.

Verkleuring van tanden en kiezen
Een zeer veilige oplossing voor witte tanden

Een stralend witte lach vormt een waardevol bezit. Wilt u witte tanden? Dat kan!

Orthodontie
Lastig plekjes, moeilijk bereikbaar

Dat hoeven we u als (ouder van een) orthodontiepatiënt niet te vertellen. Optimale mondhygiëne kan een uitdaging zijn. Met wat praktische tips én de juiste hulpmiddelen ligt de oplossing binnen handbereik