Witte tanden, uw patiënt vraagt erom

Verkleuren van gebitselementen

Steeds meer mensen wensen wittere tanden

U krijgt er ongetwijfeld dagelijks in uw praktijk mee te maken: de behoefte aan wittere tanden.
Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 49% van de Nederlanders en Belgen niet alleen een gezond gebit wenst, maar ook een gebit met een schone, witte en frisse uitstraling.

Oorzaken van verkleurde gebitselementen

In de loop van de jaren verliezen gebitselementen hun natuurlijke frisse kleur. Deze verkleuringen kunnen worden veroorzaakt door extrinsieke en/of intrinsieke factoren zoals kleurstoffen uit drank en voedsel, een slechte mondverzorging, slijtage van het gebit, medicijngebruik of avitaliteit van elementen.

Schadelijke hulpmiddelen

Om elementen weer fris en natuurlijk wit te maken zijn diverse methoden en producten ontwikkeld. De meeste daarvan werken met peroxiden of andere schurende elementen.
Veel dentale professionals hebben bezwaren tegen het gebruik van dergelijke schadelijke hulpmiddelen.

100% veilig: Dentaid Vitis Whitening

Na jarenlang onderzoek, gebaseerd op de nieuwste inzichten inzake whitening van gebitselementen, komt Dentaid met een 100% veilige en effectieve Whitening tandpasta en mondspoelmiddel: Vitis Whitening, zonder peroxiden of schurende elementen. Vitis Whitening tandpasta en mondspoelmiddel zijn effectief tegen alle extrinsieke oorzaken van verkleuring van de gebitselementen en geven gebitselementen weer hun natuurlijke frisse kleur terug. Bovendien bestrijdt Vitis Whitening tandgevoeligheid.
Het geheim? Een revolutionaire nanotechnologie met een unieke 5-voudige werking.

Integratie in hydroxyapatite structuur

De effectiviteit van Vitis Whitening is o.a. gebaseerd op een nieuwe nanorepair technologie waarbij hydroxyapatite nanoparticles zich hechten aan het dentineoppervlak. Vanwege hun miniscule grootte kunnen deze deeltjes in de tandpasta en het mondspoelmiddel volledig in het tandglazuur en de dentine worden opgenomen.

Natuurlijke witte kleur

Er wordt dus geen tijdelijk laagje op de elementen gevormd, maar er vindt een daadwerkelijke integratie plaats van de nanodeeltjes in de bestaande hydroxyapatite structuur. Op deze wijze worden barstjes en onregelmatigheden in het tandoppervlak opgevuld. De elementen worden gladder, gaan meer glanzen en krijgen hun natuurlijk witte kleur terug.

Effectiviteit klinisch aangetoond

De effectiviteit van Vitis Whitening Tandpasta is klinisch aangetoond: bij 65% van de patiënten wordt na 10 dagen gebruik al een vermindering van 24% van het aantal verkleuringen waargenomen. Bovendien stelt 45% van de patiënten dat zij na 10 dagen gebruik wittere tanden krijgt. Na 21 dagen wordt bij 75% van de patiënten een vermindering van 38% van het aantal verkleuringen waargenomen. Na 21 dagen gebruik geeft 75% van de patiënten aan wittere tanden te hebben.

* Door tandartsen uitgevoerd klinisch onderzoek naar de effectiviteit
** Onder toezicht van tandartsen uitgevoerde test

Relevante producten
Vitis Whitening