Cariës, nog altijd actueel

Cariës

Cariës: preventie en betere mondhygiëne blijft noodzakelijk

8 jaar geleden had 44% van de 5-jarigen een gaaf gebit, bij de laatste peiling was dat percentage gestegen naar 59%. Onder 17-jarigen steeg het aantal jongeren zonder gaatjes van 29% naar 39%. Positieve ontwikkelingen, die tegelijkertijd aantonen dat meer dan de helft van de jonge kinderen nog altijd wél cariës heeft. Preventie en een betere mondhygiëne blijven dus noodzakelijk (Bron: Signalement Mondzorg 2013 van het CVZ).

 

Meest voorkomende indicatie

Cariës is de meest voorkomende indicatie ter wereld. Hoe cariës ontstaat en welke factoren erop van invloed kunnen zijn, weet u, als dentale professional, als geen ander. Interessante facts & figures geven de nog altijd grote omvang van dit probleem weer:

  • een kwart van alle volwassenen poetst geen twee keer per dag;
  • 42% van de volwassenen gebruikt alleen een tandenborstel en tandpasta voor hun mondgezondheid;
  • 31% gebruikt mondwater en 21% hanteert floss.

Succesvol adviseren

Een goede mondhygiëne heeft alles te maken met de manier waarop de patiënt uw adviezen opvolgt. Motivatie en doorzettingsvermogen zijn daarbij van groot belang. Belangrijk is ook te achterhalen wat het verwachtingspatroon van uw patiënt is rondom de mondgezondheid. Dentaid ondersteunt u in uw advisering met een uitgebreid assortiment uitstekende producten voor de preventie en behandeling van cariës, zoals fluoride tandpasta's, gels en mondspoelmiddelen.

Aanvullend gebruik van de Interprox interdentaal borstels is aan te bevelen om zo alle zijden van het gebit te reinigen. Uit onderzoek blijkt dat interdentaal borstels het meest effectief zijn op het gebied van plaqueverwijdering tussen de tanden en kiezen. Plac•Control helpt de poetstechniek van uw patiënten te verbeteren en (tandvlees)problemen te voorkomen.

Relevante producten
Fluor•Aid
Interprox
Vitis Anticaries