Preventie in de Praktijk

De Gouden Standaard +

2-voudige werking voor een optimale preventie

Er is een nieuwe versie beschikbaar voor Leidraad Mondzorg Corona, versie 6.1:

"Waterstofperoxide wordt niet langer specifiek genoemd als spoelmiddel voorafgaand aan behandelingen waarbij mogelijk aerosolen vrijkomen. Er is nu sprake van een advies om te laten spoelen met een antiviraal middel. Dat kan verdunde waterstofperoxide zijn maar bijvoorbeeld ook een middel met CPC (Cetylpyridinium Chloride) erin."

Lees update leidraad 

Cetylpyridinium Chloride (CPC):

Van CPC is aangetoond dat het antivirale eigenschappen heeft tegen een groot aantal virussen die vergelijkbaar zijn met het coronavirus (PubMedID:32451736). Op basis van recente papers worden mondspoelmiddelen met de stof CPC gezien als een effectief, veilig en goed verkrijgbaar alternatief voor waterstofperoxide (H2O2 ). Daarbij heeft CPC een substantiviteit van 2-5 uur en werkt langer door dan Waterstofperoxide.

Waterstofperoxide (H2O2):

Recente publicaties laten zien dat waterstofperoxide (H2O2), waarschijnlijk door de beperkte hechtingskwaliteit in de mond (de zogenoemde substantiviteit) wellicht minder effectief is op de reductie van de viral load dan op basis van eerder gevolgd “afgeleid” onderzoek werd gedacht.  

Chloorhexidine (CHX):

Naast reductie van de viral load blijft het bestrijden van de bacteriële load in de mond onverminderd belangrijk, zeker voorafgaand aan bepaalde behandelingen (met veel aerosolproductie). 

Praktisch in de praktijk:

Een spoelmiddel met CHX en CPC is geschikt om in te zetten als spoelmiddel voorafgaand aan een tandheelkundige behandeling. Zowel de 'bacterial-' als 'viral' load worden bestreden.

Perio.Aid bevat 0,12% CHX en 0,05% CPC. Dentaid heeft de praktische 5 liter praktijkverpakking Perio.Aid (0,12% CHX en 0,05% CPC) Easy Packs en Magnums beschikbaar.

  • Nieuw zijn de handzame flessen van 500 ml Perio.Aid 0,12% CHX+0,05% CPC met dispenser zodat in elke behandelkamer een kleiner flesje Perio.Aid geplaatst kan worden.

> BESTEL DIRECT

 

 

Belangrijke studies en informatie