Onzeker over je adem? Halita helpt!

Halitose

Slechte adem, een groot probleem

Een onfrisse adem hebben we allemaal wel eens. Na een kopje koffie, knoflook of tabak ruikt onze mond nu eenmaal even wat minder lekker. Zo’n tijdelijk probleem is eenvoudig op te lossen. Wat veel mensen niet weten, is dat er ook een andere vorm van slechte adem is: halitose. Dat is een abnormale geur van uitgeademde lucht uit de mond. Geen nood: met Halita pakt u de oorzaak van een slechte adem aan!

 • Pakt de oorzaak van een slechte adem aan
 • 24 uur een frisse adem
 • Werkt snel en effectief
 • Wetenschappelijk bewezen effectief

   

Slechte adem, een groot probleem

Eén op de vijf mensen heeft altijd last van een slechte adem, ofwel orale halitose. Dat is een groot probleem, niet alleen voor de persoon zelf maar ook voor de mensen om hem of haar heen. Als je immers altijd vies uit je mond ruikt, kun je daar erg onzeker van worden en zelfs sociaal geïsoleerd raken.

Wat zijn de oorzaken?

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat ongeveer 87% van de slechte adem-klachten in de mondholte veroorzaakt wordt, met name door bacteriën en plaque op de tongrug (het achterste deel van de tong).

Andere oorzaken van orale halitose zijn:

Zo test je of je halitose hebt:

Het is lastig om zelf vast te stellen of je last hebt van een slechte adem. Dat komt omdat je reuk zich snel aanpast aan luchtjes. In verreweg de meeste gevallen komt het door bacteriën en plaque op de tong en tongrug. Controleer of je een witte aanslag op je tong en/of tongrug ziet.

Er is wat aan te doen!

Slechte adem is in de meeste gevallen goed behandelbaar. Daarvoor moet eerst een juiste diagnose gesteld worden. Hiervoor kunt u terecht bij de tandarts of mondhygiënist. Deze stelt in een uitgebreid gesprek met u vast wat de klachten zijn en zal een mondonderzoek uitvoeren. Is eenmaal duidelijk dat u last heeft van Halitose dan wordt een persoonlijk behandelplan voor u opgesteld. Zo kunt u aan de slag om de oorzaak van uw vieze adem doeltreffend aan te pakken!

Bezoek uw tandarts en/of mondhygiënist regelmatig. Deze kan als geen ander beoordelen of u halitose heeft en u helpen om van uw slechte adem af te komen.

Belangrijk: tongrug schoonhouden

Om een probleem goed op te lossen, pakt u natuurlijk allereerst de oorzaak goed aan. Bij Halitose is met name de plaque op de tongrug een belangrijke oorzaak. Uw tandarts en/of mondhygiënist kan u precies vertellen hoe u deze plaque van de tongrug weghaalt. En omdat die plaque zich elke dag weer vormt, is het dus ook belangrijk dat u deze dagelijks weghaalt.

Zo blijft uw adem fris

Veel patiënten proberen van hun slechte adem af te komen door het gebruik van kauwgom, frisse snoepjes en mondwaters. Deze producten bieden echter een tijdelijke oplossing: ze ‘maskeren’ de slechte adem door het gebruik van veel mint of menthol. Wilt u het probleem echt góed en langdurig aanpakken? Gebruik dan de Halita-producten van Dentaid: vier alcoholvrije producten die plaquevorming en de productie van zwavelgassen op de tongrug op effectieve wijze bestrijden. De werking van deze producten is wetenschappelijk bewezen!

Handige tips!

 • Zoek een vertrouwenspersoon die de kwaliteit van uw adem regelmatig controleert; zo hoeft u zich niet onzeker te voelen
 • Drink voldoende water (1,5 liter) om een droge mond te voorkomen
 • Eet 3x per dag, sla het ontbijt niet over
 • Vermijd knoflook, uien en scherp gekruid eten
 • Wees matig met het gebruik van koffie en/of alcohol
 • Gebruik de Halita-producten dagelijks. Zo zorgt u ervoor dat de slechte adem niet terugkomt
 • Gebruik de vier Halita-producten, hun werking is op elkaar afgestemd. Zo bereikt u een optimaal resultaat en bent u ook op langere termijn verzekerd van een heerlijk frisse adem!

Halitose spreekuur

Verminderen uw slechte adem-klachten niet, ondanks het gebruik van de Halita-producten en het opvolgen van alle adviezen? Dan kan er o.a. sprake zijn van een extra orale vorm van halitose (uit uw longen). Voor meer informatie over Halitose plus een aanvullend onderzoek kunt u terecht bij uw tandarts of mondhygiënist.

Relevante producten