Orthodontie, hoe houdt u uw mond gezond

Orthodontie

Orthodontische apparatuur, lastig schoon te houden

Als u orthodontische apparatuur draagt, weet u hoe lastig het is om uw mond goed schoon te houden. Poetsen, rageren, flossen en stokeren zijn niet makkelijk met die vaste apparatuur in de mond. Alle lastige plekjes zijn moeilijk bereikbaar.

Zo blijven er sneller etensresten en tandplaque achter waardoor de kans op cariës (gaatjes in tanden en kiezen) groter wordt. U kunt ook eerder last krijgen van tandvleesproblemen en slechte adem. Daarnaast kunnen scherpe randjes of draden van de apparatuur zorgen voor wondjes aan uw tandvlees of wangen.

Voorkom problemen

Een goede mondhygiëne is bij orthodontie dan ook extra belangrijk om mondproblemen te voorkomen. Uw tandarts, orthodontist en mondhygiënist adviseren u om na iedere maaltijd zorgvuldig te poetsen. Hierbij moet u de ruimten tussen tanden, kiezen en brackets extra goed schoonmaken. In aanvulling hierop kunt u spoelen met een mondspoelmiddel. Speciaal voor orthodontiepatiënten heeft Dentaid vier producten ontwikkeld, die specifiek afgestemd zijn op het reinigen van de mond tijdens orthodontische behandelingen: Vitis Orthodontic.

Zo krijgt u een optimale mondhygiëne

Het Vitis Orthodontic assortiment bestaat uit een tandpasta, mondspoelmiddel, tandenborstel, wax en plaque disclosing control tabletten. Wat maakt deze producten extra geschikt voor mensen met orthodontische apparatuur?
De tandpasta bijvoorbeeld is effectief tegen tandplaque en makkelijk vloeibaar zodat deze goed tussen de orthodontische apparatuur kan komen. De tandenborstel heeft een speciaal gevormde borstelkop die het poetsen van de brackets eenvoudiger maakt. Het mondspoelmiddel werkt anti-plaque, de wax beschermt de zachte weefsels in de mond die geïrriteerd kunnen raken door de beugel of andere vaste apparatuur. Dit zijn nog slechts een paar voordelen van dit speciale gebitsreinigingsassortiment.

Vitis Orthodontic helpt u om plaquevorming en gaatjes te voorkomen. Zo blijft uw mond tijdens het dragen van orthodontische aparatuur in optimale conditie!

Lastige plekjes, moeilijk bereikbaar: Vitis Orthodontic helpt!

 

Extra hulpmiddelen

Om de ruimten tussen uw tanden en kiezen schoon te houden, is tevens het gebruik van interdentaal borstels aan te raden. Met deze kleine borsteltjes kunt u die plekjes schoonmaken waar u met de normale tandenborstel niet bij kunt komen. Zo blijven er geen voedselrestjes achter tussen uw tanden, kiezen en brackets en voorkomt u dat hier tandplaque gaat ontstaan.
De Interprox Interdentaal borstels van Dentaid reinigen tussenruimten van 1,9 mm tot en met 11 mm. Is zelfs de kleinste maat interdentaal borstel te groot? Vraag dan uw tandarts, orthodontist of mondhygienist om advies over het gebruik van floss en/of stokers.

Zien wat er nog achterblijft

Hoe goed u ook uw best doet, er kan altijd aanslag op uw tanden en kiezen achterblijven. Probleem is echter dat u dat niet altijd zelf goed ziet. Achtergebleven plaqueresten kunt u duidelijk maken met een Plac•Control tablet: dit geeft plaqueresten een licht (tijdelijk) kleurtje. Zo ziet u direct waar u uw gebit nog moet reinigen. Plac•Control helpt u uw poetstechniek te verbeteren en tandvleesproblemen te voorkomen.

Let op: gebruik de Plac•Control niet wanneer u witte brackets in de mond heeft. De kleurstof van de Plac•Control kan het materaal doen verkleuren.

Relevante producten
Vitis Orthodontic
Interprox